Hjem

 

 Galleri

 

 Medlemsside

 

 Disc der flyder

 

 Hvad er Disc Golf ?

 

 Sorø Disc Golf bane

 

 Links

 

 Blog

 

 Arrangementer

 

 

 

 

 

 

 

 

Historien kort fortalt

Det hele startede i USA – og hele udviklingen kom også derfra. Den første disc der var specielt fremstillet til disc golf kom i 1977, en såkaldt Night Flyer fra Wham-o. Disc golf kurven blev dog allerede opfundet i 1975 af amerikaneren Ed Headrick. Siden da er udviklingen gået rigtigt stærkt.

 

Hvad er Disc Gof ?

Sikkert alle ved hvad golf er – erstat kuglen og køllen med en frisbee golf disc, og erstat hullet med en disc golf kurv – så er vi der.

Udtryk og reglerne er stort set de samme – dog er en disc golf bane væsentligt kortere end en golf bane, da golf discèn ikke flyver så langt. Modsat en golfbane, er en disc golf bane altid åben – 24 timer døgnet rundt, alle ugens dage, og juleaften. Et disc golf “hul” består af et tee-sted (start) og en kurv (hullet), der er placeret således i forhold til tee, at det kræver teknisk snilde at spille hullet et kast under par. Kurven er lavet af galvaniseret metal med kæder, der har til formål at stoppe golf discen i farten.

Du kan hente mange flere informationer på bla.www.ddgu.dk  

 

Hvilken golf disc skal man vælge - og hvor kan de købes

Reelt behøver du kun en golf disc for at komme i gang – prisen for en fornuftig golf disc er Ca. kr. 100,00. Hvis du så bliver grebet af spillet, sker der ofte det, at man begynder at studere og afprøve alle de forskellige former for golf disc der findes – og så stiger samlingen  Et godt råd er altid, at finde 3 gode golf disc at spille med ( en driver, en midrange og en putter) og så blive helt fortrolig med dem – og derefter udforske markedet – ellers kan det ende helt galt med ens samling. Hvis du vil have inspiration til valg af golf disc, så check netbutikkerne via vores faneblad links.                      

Hvordan spiller man disc golf ?

Disc Golf består enkelt sagt af 3 slags kast  = et drive + et indspil + et putt. Kasteteknikkerne er dog meget forskellige, og det tager tid "bare" at få golf disc`en til at flyve lige.

Download mere info om spillet her ....

Læs mere om de forskellige kasteteknikker  her....   

Få en dybere indføring i disc golf reglerne på www.ddgu.dk

Og HUSK ! Disc Golf er for alle aldre - god fornøjelse med spillet.

 

 

Kontakt: Torben Halgaard • e-mail harting@soroefrisbee.dk • mobil 4193 9972

Hvad er Disc Golf